domingo, 11 de marzo de 2012

Pilar Mateo, entrevistada per Eva Andreu i Sandra Hernández.


"Em sentia que feia una vida molt monòtona; en canvi, a l'escola era més entretingut."


Pilar, la nostra professora de naturals, ens va semblar molt agradable a l'hora de l'entrevista. Va estar molt tranquil·la i educada. No li agrada la monotonia, ella necessita una vida activa. És molt espavilada i treballadora, ja que ha tingut unes quantes feines. En tota l'entrevista vam riure bastant, és molt divertida la manera que té d'explicar les coses, sembla tenir les idees molt clares del que vol. Ens va donar sensació de confiança, i no ens va semblar gens vergonyosa!
En tota l'entrevista Pilar ens va explicar coses molt interessants que li han passat, com el seu canvi en el treball, passar d'un laboratori a una aula amb estudiants.


1.Quin va ser el motiu que et va fer decidir ser professora?

-Em van oferir fer classes d'anglès a una escola d'adults al graduat escolar quan jo estava fent l'últim any de carrera de química. En sabia, d'anglès, però del nivell de COU; a més, eren classes d'ensenyar l'anglès bàsic, com els números,els colors.. Llavors em va agradar i vaig decidir fer el CAP, que és la preparació pedagògica per si vols ser professor. Feia els estudis de la universitat i paral·lelament vaig fer els estudis per ser professora.
Vaig pensar que tindria una opció més! Quan vaig acabar no tenia molt clar què era el que volia fer, si ficar-me de professora o ficar-me a la ciència. Vaig buscar feina de química en un laboratori de control d'aliments i m'avorria molt, em sentia que feia una vida molt monòtona; en canvi a l'escola era més entretingut. Llavors vaig pensar: "M'apuntaré a fer de professora fent substitucions." Les vaig començar a fer en un institut i fins ara he anat fent i em va agradar molt i em sentia molt còmoda.


2.Quantes i quines feines vas tenir abans de dedicar-te a professora? T'agradaven?

Doncs vaig tenir moltes feines. Vaig donar classes de piano a uns nens ( vaig estudiar música quan era més petita), després també feia de cangur, enquestes pel carrer i -va ser el pitjor- també repartidora de propaganda en patins; va ser la primera vegada que em van fer un contracte . Més tard en un laboratori durant 3 anys. Abans de entrar a Can Marfà vaig estar 3 anys en instituts fent substitucions. Finalment aquí, a Can Marfà , on porto 9 anys treballant.
I m'agrada molt,tant l'institut com l'escola d'adults!


3.Si no hagués estat la de professor, quina altra carrera hauries escollit?

-Quan vaig començar a estudiar a la universitat jo volia fer belles arts, perquè m'agradava molt dibuixar; la fotografia m'encanta: fer fotos en blanc i negre, exposicions...En aquella època hauria estudiat belles arts. Ara faria una altra cosa com la fotografia però l'utilitzaria com un “hobby”, no per treballar perquè seguiria fent la meva feina de professora, que és el que més m'agrada però com afició faria la fotografia.

4.Quina és l'edat dels alumnes que més t'ha agradat durant la teva professió , i per què?

Els alumnes que més em van agradar van ser els de segon de batxillerat.
Els vaig preparar per las proves de la PAU i va ser molt gratificant. I el per què? doncs perquè tenen una altre mentalitat, són més madurs i es pot parlar amb ells. Els de l'escola d'adults també, perquè són la majoria majors d'edat (més madurs).

5.Quina és la trastada que vas fer quan eres adolescent?

Doncs va ser quan anava a l'escola de les monges. A la classe de costura, hi havia una de las monges que era molt guapa, es deia germana M del Amor, i sempre li preguntava : “Perquè t'has fet monja sent tant guapa?"(com que no m'agradava gens la costura, no li prestava molta atenció.
Com m'avorria tant a classe un dia vaig portar una bomba fètida, i la vaig tirar al mig de la classe, aquesta es la que més recordo i devia tenir 12 anys.


6.Alguna vegada has fet alguna cosa il·legal? Amb quina edat? Ens ho podries explicar?

Sortia d'una discoteca i vaig conduir amb moto una mica “beguda”.
En aquella època no hi havia controls, ni estaves obligat portar el casco de seguretat.
Anava a la universitat, era quan tenia 21 anys,d'això ja fa 20 anys.


7.Què es el que més recordes de la teva infància? Per què?

Recordo molt poques coses però el que sí que recordo és unes vacances d'estiu a la platja amb la meva familia i m'ho passava molt bé i és un record molt feliç.

8. Recordes alguna injustícia que et va fer un professor/a durat el teu temps d'estudi? Quina és? Va tenir solució?

Estava estudiant COU,amb 17 anys,i va ser amb el professor de química. Jo seia a primera fila i de cop i volta em van agafar el estoig; llavors em vaig cabrejar i li vaig fotre un cop de puny al noi que me'l va treure, perquè em va emprenyar ,i em va veure el professor i em va fer fora de classe. Ha estat l'única vegada en tota la meva vida que un professor m'ha fet fora de classe i ho vaig trobar molt injust, perquè m'havien tret l'estoig; apart, en aquella època no podies parlar amb el professor, ni queixar-te ni res, perquè estava mal vist per faltar al respecte.

Eva Andreu i Sandra Hernández

2 comentarios:

  1. Llegiu aquesta darrera entrevista dels alumnes de GES 2 a una de les seves professores més estimades; no té desperdici. Lamento el retard en penjar aquesta, que és degut a la professora i tècnica del bloc més que a l'Eva i la Sandra.

    ResponderEliminar
  2. M'agradat molt aquesta entrevista, perquè la he visto molt calida, amb molta confiança, i que no tenian ni por ni vergonya de preguntarli qualsevol mena de pregunta a la Pilar, penso que és una de les millors entervistes que he llegit, ja que m'ha fet riure mentre la mirava! Es una professora fantástica i crec que l'Eva i la Sandra han sapigut plasmar molt bé aquesta actitud :)

    Miriam Puente

    ResponderEliminar