martes, 6 de marzo de 2012

ANNABEL: "Jo intento adequar sempre el que faig. Per tant, jo canvio les classes cada any."


L'Annabel. Directora i professora a l'escola d'adults "Can Marfà". És una dona intel·ligent, segura de si mateixa. Va tenir una adolescència una mica díficil. Era bona estudiant. Quan comença algun projecte el porta fins al final. Transmet confiança, i les seves classes són divertides.


- Quina imatge creu que dóna a la feina?
-La imatge que pots donar per mi ha de ser professional. La meva feina té dues vessants: La primera, la de directora i la segona, la de professora d'aquest centre. Així que per a mi és molt important donar aquesta imatge. Jo considero que els alumnes que tinc al davant sempre (per mi) fan un esforç increïble. I Haig de donar el màxim perquè ells amb aquesta segona oportunitat, tinguin totes les possibilitats (per cadascú) buscar i treure un gran profit
del que estan fent.
- A dia d'avui si s'hagués de treure una carrera, es trauria la mateixa?
-Quan vaig començar a estudiar tenia dubtes entre dues carreres diferents. Vaig fer dos anys de medicina, així que la meva història estaria entre metge o professora. Estaria igual, m'agrada la medicina i em segueix agradant i també m'agrada això i ho faria. He donat el màxim i això m'ha aportat moltes satisfaccions.
- De petita era bona estudiant?
- Sí. Em donaven beques per les meves notes
- A quina universitat va estudiar? Li va costar molt?
- A la universitat de Barcelona, mai he tingut massa problemes per estudiar.
- Què canviaria en la pràctica educativa actual? - Amb la que jo faig, jo intento adequar-la sempre. Per tant jo canvio cada any. El mes important es adaptar els teus coneixements, primer a nivell didàctic perquè la gent ho pugi entendre, i a nivell actual s'utilitzen moltes tècniques noves, són importantíssimes, perquè la gent ha de saber utilitzar-les. Per això, com a escola d'adults, la nostra és de les millors a nivell de educatiu.
- Creu que s'han passat molt amb l'augment de preus dels transports públics?
- Sí, s'estan passant amb això i amb moltes més coses. La història econòmica s'ha portat fatal i el que passa és que ara mateix hem de canviar el xip, perquè no podem seguir com estàvem. Això està claríssim.
- Seria bona la independència per Catalunya? Per què?
-A veure, jo sóc Federalista, jo sóc filla d'emigrants d'Andalusia i per això jo no puc renegar d'Espanya. I defenso un estat federal, on cadascú tingui la seva independència econòmica. Independència actualment, no la veig, la venen molt però d'una manera insolidària, que a mi això tampoc, perquè no ho soc. El què és a nivell econòmic, tal i com està ara, em sembla nefast, però
independentista, jo no ho sóc.
- On fa les compres habitualment, en grans o petits comerços?
- Doncs per nassos en grans comerços, perquè, amb les hores que tinc no puc anar al mercat cada dia. De fet en el Del Rio els divendres a la nit m'emporto un carretó amb rodes perquè visc a Arenys i m'emporto la compra. El meu marit té uns horaris semblants i alguns matins anem a Caprabo o al Alcampo si s'han de comprar més coses, perquè surt més bé de preu.
Ara, agradar-me, si tingués temps suficient, doncs als mercats i petits comerços m'agrada més.
- Quin viatge li agradaria fer abans de morir?
- A mi m'agrada molt viatjar, m'encanta. Així que no et puc dir cap en concret, perquè m'agradaria fer-ne molts.

Entrevista feta per: Juan Pascual, Eva Miguel, Virginia Mateo.

4 comentarios:

  1. Bona entrevista esteu fet uns cracks!!!

    ResponderEliminar
  2. Aquesta entrevista trobo que també ha sabut captar d'alguna manera "l'ànima de l'Annabel".
    Bona feina!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola, sóc en David.
      M'ha agradat molt aquesta entrevista, perquè amb quatre preguntes han fet parlar molt i de molts temes a l'Annabel. Molt bé nois!!

      Eliminar
  3. molt bé xiquets m'agrada molt la entrevista a la Annabel, respon a les preguntes amb molta sinceritat.
    Gran professora l'Annabel

    Víctor gonzález

    ResponderEliminar