viernes, 23 de marzo de 2012

FINAL (PROVISIONAL) DE TRAJECTE


Avui acabem el segon trimestre, i amb aquest la matèria de llengua catalana i literatura. Des del principi de curs hem treballat força amb la llengua catalana, i hem dut a terme activitats molt diverses: tasques gramaticals, ortogràfiques, però també escrits al bloc (entrevistes, escrits sobre la notícia, sobre la crònica, etcètera). A més a més, hem realitzat un treball aprofundit sobre "El vigilant al camp de sègol" i hem dedicat algunes classes al llenguatge literari, amb els recursos literaris més habituals i les característiques fonamentals dels gèneres literaris. Heu realitzat tasques individuals i en grup i, sobretot, heu desenvolupat la vostra capacitat d'expressió en llengua catalana.

Ara que s'acaba aquest viatge (temporalment, perquè després continuarem amb el castellà) m'agradaria que escrivissiu un text de comiat. En aquest text, tal i com vau fer al primer, heu de donar la vostra impressió general sobre el vostre procés. Recordeu com vau començar, comenteu com heu anat evolucionant, amb quines activitats us heu trobat més o menys a gust i, en general, com us trobeu respecte a la llengua catalana.

Ah! Si sou tan generosos, us demanria també que comentéssiu breument com va anar el vostre procés de lectura de la novel·la de Salinger. El vostre comentari segurament pot ajudar a aquells que comencin ara le lectura. Sobretot, no desvetlleu res del final!

Salut, bona feina i això no és un final, només un CONTINUARÀ...



21 comentarios:

  1. Hola, sòc Tania Gonzalez i escriuré la meva opinió sobre el llibre!

    Per començar, el primer que crec és que el llibre és massa extens, ja que el llibre sencer només narra tres dies, encara que cal dir que gràcies a la seva extensió estan narrats amb tot detall, el que permet la major comprensió del llibre.
    He de reconèixer que el que menys em va agradar va ser el principi i per això vaig tenir gairebé una setmana el llibre aparcat al prestatge, però quan veia que cada vegada quedava menys per la data del lliurament del treball vaig haver d'avançar en la lectura del llibre, i això em va permetre veure que l'avorrit era només el principi. He de reconèixer que no esperava que fos un llibre tan bo, fins i tot quan tots els meus companys el criticaven a mi em feia una mica de cosa dir que m'estava semblant molt bo.

    Que passeu bona setmana santa!

    ResponderEliminar
  2. Miquel Grcia

    No l’estudiat mai, i ara tot en català: història, química,etc. Quan vaig començar a can Marfà, vaig començar de debò amb el català: parlar, pensar, escriure’l, i afegim la literatura catalana. Un gran canvi , i en aquest darrer trimestre ha sigut molt intens i complicat per a mi.
    Però content de mi mateix pels avenços que he fet des de que vaig començar, encara que sóc conscient de les mancançes que tinc, estic conten dels avenços fets.
    La lectura de la novel•la de Salinger, ha sigut molt estimulant, jo li recomano a tothom de qualsevol edat.

    ResponderEliminar
  3. Mai m'ha agradat català i no ho he parlat mai, vaig començar per així dir-ho en Ges 1 va millorar bastant el meu nivell de català i ara en aquest any molt mes em aniria millor parlar una mica mes mes sovint, però força bé
    Sobre el llibre de Salinger és una mica pesat al principi, però t'acaba agradant és força divertit.
    PD: Per als de Ges 2 tarda, 5€ i dono el treball del llibre! jajaja es broma Isabel!

    Eric Herrero

    ResponderEliminar
  4. Hola sóc Cristian Alumne de Ges 2

    La veritat que he millorat bastant sobretot a l'hora d'escriure no tinc tantes faltes com feia abans, però a l'hora d'expressar-me em costa però poc a poc vaig aconseguint millorar el meu català ja que no m'agrada per a res parlar-lo. però tenim una bona professora que ens ajuda moltíssim.

    I sobre el llibre el veig una mica avorrit, no us mentiré aixi que sort GES tarda

    PD: Jo venc el meu Treball per 4.50€

    ResponderEliminar
  5. Hola sóc el Toni Villanueva,

    Jo no sóc de parlar molt català no és que no m'agradi però sempre em va costar bastant, al llarg d'aquest trimestre hem fet moltes activitats que m'han ajudat a comprendre millor el català i parlar-lo millor.
    El que més em va ajudar va ser el llibre, al principi em semblava bastant dolent però vaig començar a llegir-lo i la cosa va canviar.
    Els primers temes m'avorrien moltissim però després em va començar a agradar i em va enganxar.
    No m'agradava molt literatura em semblava molt avorrida però ara que li he agafat el gust m'agrada bastant. Les activitats que vam fer a classe són molt entretingudes i divertides i en van ajudar molt a la hora de fer més activitats.

    Ens veiem en l'excursió de dimarts!

    ResponderEliminar
  6. Adán Blanco, alumne de GES-2

    Doncs, penso que com ja vaig dir, em va semblar molt avorrit el llibre. Però sincerament, a mesura que anava avançant (que cada vegada tenia més ganes que s'acabés el capitol) em va agradar. Però en Holden aquest... quina tela!
    Respecte al català, he millorat moltíssim a l'hora d'expressar-se i escriure'l. Cada vegada menys faltes!
    I la literatura... home! no és la meva matèria preferida però no ha anat malament del tot. Potser se'm va fer un tant llarga, la matèria.

    ResponderEliminar
  7. Reprèn l'edició
    Hola sóc la Miriam, estudiant de G.E.S 2
    Per a mi aquest pas per aquesta escola ha sigut satisfactori, ja que he trobat una mena de gent que no m'esperava, uns pofresors que es preocupen per tu, que els importi de veritat si aproves o sinó I que els motiva ensenyar no que només van a treballar, a totes les escoles que anat no ha sigut així, no et motives i llavors passes de tot, a canMarfà sempre et donen ànims, i parlant dels alumnes, son la millor colla de companys que he trobat me sentit molt còmoda aquesta classe i és una pena haver de marxar.
    El català per a mi a evolucionat molt, escrit i parlat, no faig tantes faltes com feia abans i he apres molt de literatura que per cert m'agradat molt treballar-ho, i el català parlat és lo que millor m'ha millorar abans em donava vergonya parlar el català perquè no em sortien totes les paraules, però ara el puc parlar bastant bé! He apres molt aquesta escola, i penso que a totes les escoles tindrien que haver professor com en CanMarfà que la seva motivació sigui ensenyar no anar a treballar.
    El meu comentari sobre Salinger, es que no em va agradar molt, però tampoc és una lectura que es fagi pesada, la vas llegint i cada vegada t'enganxa més crec que no és del tot avorrit que l'has d'interpretar tu.
    Ultim comentari: Companys i professors ha sigut un plaer aver-os conescut a tots!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. hola! Miriam! soc l'edgar Quesada de GES 2, jo tambe penso que els profesors son molt bons i es procupen de nosaltres..uns menys i uns altres mes, però penso que tambe em fara pena deixar can marfa pel bon rollu dels profasors i companys.

      En la materia de catala ancara que no m'ha anat molt be penso que he apres moltes coses noves! una abraçada! "NOS VEMS EN EL CAMINO"

      Eliminar
    2. Hola Miriam, soc en Marc alumne de G.E.S 2 tarda, estic d´acord amb tu, son fantastics els professors i els alumnes d´aquesta escola.Pocs n´hi han com ells, t´anino a que continuis amb el català, es una bonica llengua. Sobre el llibre de J.D Salinger a mi no m´agrada gaire, espero agafar-li el gust a mida que vagi llegint-lo. et desitjo molta sort amb el català. Una cordial salutació.

      Eliminar
  8. Hola soc l'Eva Miguel alumne de GES-2

    La veritat quan vaig començar amb el llibre, pensava que mai acabaria de llegir-lo per que era molt avorrit, però a mesura que anava passant els capítols era mes passable fins que mel vaig acabar. No es un llibre que m'apassioni però el cap i a la fi me'l vaig llegir.
    Respecte al català, crec que e millorat bastant amb la ortografia i la gramàtica.
    I trobo que la literatura es molt interessant (ja que mai n'havia fet).

    Ens veiem !!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Eva , a mi la veritat que els primers capítols em van semblar avorrits , sobretot els 3 primers.
      Ara que ja vaig pel capitol 13, cada cop noto que m'enganxa més , així que em passa el mateix que tu.
      Et desitjo molta sort , ens veiem !!
      Josep Ventura

      Eliminar
    2. Hola Eva

      Respecte al teu comentari del llibre, penso lo mateix que tú. Al principi es una mica pesat, però ara estem al capítol 13 i s'està posant més interesant i tinc ganes d'arribar al final a veure com acaba. Em temo lo pitjor perque aquest Holden té molta mala sort. Jo també crec com un company teu que per entendre millor el català i parlar-lo bé s'ha de llegir lectura catalana.

      Ànim que ja queda poc per acabar l'e.s.o. i celebrar-ho amb unos mojitos.
      Molta sort !!!
      Marina (la entrevistadora)

      Eliminar
  9. Hola a tots.
    Sóc Josep Lluis estudiant de ges 2 vespre.

    No comentaré el llibre ja que els meus companys ja ho an fet.
    Fà molt de temps que no faig català desde que vaig deixar l'escola i això fa molt de temps.
    L'any pasat vaig començar la (e.s.o) a Can Marfa i dede llavors no es que no faci faltes però faig moltes menys.

    Una de les maneres per no fer faltes és llegir,així que nois i noies a llegir ¡¡¡
    PD:Compte amb els apunts que agafeu d'internet que Isabel s'ho mira amb lupa ...

    ResponderEliminar
  10. Hola, soc Juan Luis Guerrero
    L’obra Salinger “el vigilant en el camp de sègol”,realment, no es el millor llibre del món, però et fa pensar en relació a com ens poden arribar a anar les coses a la vida. Al principi, semblava que seria una mica rollo, però desprès va millorant i, a pesar de que el noi és molt malt parlat, es poden arribar a entendre els seus motius. Personalment, m’ha fet reflexionar al voltant de moltes coses que m’han passat a la meva vida i m’he adonat de que no totes ni tos tenim les mateixes ajudes a la vida. Pel que fa als meus companys, espero que aquest llibre els hagi resultat tant interessant com a mi.
    Ànims !! que ja queda poc per termina G.E.S dos y aconseguir els nostres objectius.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Juan
      Estic d'acord amb tú, no és el millor llibre del món,peró no et deixa indiferent.Jo m'he enganxat fa poc al llibre, i segurament el tornaré a llegir aquest estiu.
      Espero que tu també aconsegueixis els teus objectius.
      Salutacions,
      Sandra

      Eliminar
  11. Hola soc Gemma alumne de Ges 2.
    M’agrada’t molt la assignatura de català, a l’hora de escriure faig molts errors, però he millorat molt, ara m’expresso millor. La veritat es que aquest curs s’ha m’ha fet molt curt.
    Sobre el “El Vigilant en el Camp de Sègol” el llibre m’ha agradat, m’ha fet pensar i reflexionar,però jo canviaria el final.
    Nomes falta un curs per acabar el ges ,això ja s’acaba ,trobaré a faltar les classes ,els companys i els professors!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Gemma, sóc en Jose Cano, de GES tarda.Crec que tens rao, l'assignatura de català és molt dificil, complicada.
      Fa anys que no l'escric, però el parlo força amb els amics.
      Quan és domina pot ser molt maca.
      Gracies a l'esforç ja no tinc tantes faltes i escric amb mes segurtat.
      Sobre el llibre, la britat que estic per la meitat i m'agradaria esperar avera que passa...
      Una abraçada Gema, ja ens veurem si ens mirem...
      XD

      Eliminar
    2. Hola Gemma soc en sotero alumne de gs2 tarde, he llegit al teu comentari m'ha donat què pensar.Per que a mi se m'esta fent molt llarg,no vui dir que no m'agradi la escola al contrari m'agrada molt aprendre,i la veritat es que tenim uns professors que son la repera i que si no fos per ells jo ja hagues deixat la escola de can marfa.La meva situacio es una mica dificil tinc 3 fills i ara mateix estic passant al pitjor moment de la meva vida en el tema economic ja que estic sense treball fixe m'esta costant molt fer al dia dia,ara sols traballa la meva dona esta treballant en 2 treballs per poder tira del carro,aixo fa que sols pugui fer 2 hores de cole i la veritat que m'esta custant molt poder anar el dia a dia.Pero bueno ja queda poc i com aqell que hi diu la eso ja es meva. Una salutacio, Gemma

      Eliminar
  12. Gràcies pels comentaris, nois! A veure si van completant els que falten. Només dir-vos que ha estat un plaer fer aquestes activitats amb vosaltres; tant si us ha agradat més o menys la lectura com les activitats estic convençuda que la vostra capacitat de comprensió i expressió ha millorat molt, però molt!
    Per cert, els de Ges 2 tarda: No patiu que la Ton és tant o més puntillosa que jo, i també us enxamparà si copieu d'Internet o d'un altre company ;)) Quant al mercat negre de treballs, ni se us acudeixi! La sanció en cas de mercat negre és de mesos i mesos de treballs forçats fent més treballs de literatura...
    Isabel

    ResponderEliminar
  13. Hola soc karen alumne de G2 tarda
    Aquest curs m'ha semblat interesant he apres molt i sobre tot el catala , al principi m'ha costat molt i crec que em segueix costant , me dona una miqueta de vergonya parlar en catala en public.
    Sobre el llibre "El vigilant en el camp de sègol " al principi no m'he enganxat pero quan he començat a llegir m'ha semblat interessat la vida de Holden encara que només son tres dies, te una mica d’encant la seva personalitat. Recomano que llegeixin el llibre.
    Fins una altra,companys!

    ResponderEliminar