martes, 6 de marzo de 2012

PILAR MATEO: "Volia experimentar, com una bona científica."



‘’Volia experimentar com una bona científica. Volia experimentar coses noves, és per això que potser vaig escollir fer classes, la monotonia del laboratori em va avorrir’’



Pilar Mateo, professora de química del Centre d’Educació d’Adults Can Marfà, en aquest cas, també tutora de l’anomenat curs GES-2, ha respost a les preguntes fetes per tres dels seus alumnes. La professora es trobava al despatx, quan els alumnes van anar a fer l’entrevista. Pilar no va tenir cap problema per atendre uns minuts d’entrevista; com sempre, ha mostrat molt interès en els seus alumnes.


1- Per què vas escollir ser professora, hi ha algun motiu en especial?

- Quan estava a 5è de carrera de química, em va sortir la possibilitat de fer unes classes d’Anglès a una escola de Barcelona, em va agradar molt i vaig decidir fer el CAP (Certificat d’Aptitud Pedagògica), però tenia més opcions, com treballar a un laboratori, que ho vaig fer, però em va avorrir molt, perquè tot era molt monòton, o donar classes (però no ho tenia clar).
Volia experimentar coses noves, com una bona científica.

2- Quina és la mitjana d’edatdels alumnes amb qui has tractat? I els més grans?
- Entre 20 i 40 anys (mitjana). I els més grans van ser 60 anys, això un alumne que vaig tenir en una escola d’adults de Barcelona. Crec que més de 50 trobo que és poc habitual.

3- Creus que és fàcil el control dels alumnes?
- Al principi, quan vaig començar les classes no, em vaig posar molt nerviosa, però a mesura que m’anava adaptant, agafava més experiència, em relaxava una mica més, i portava millor la classe. Així controlava millor la situació, inclús a mi mateixa.

4- T’agrada l’estudi amb les noves tecnologies? Creus que és un pas endavant, per una millora de l’alumne?
- Jo crec que anem molt ràpid amb la tecnologia. Trobo que el professor més que ensenyar, resol dubtes, com les pissarres digitals. A mi personalment m’aporta més, i permet tenir més eines per arribar a l’alumne. És una eina més , permet tenir més temps per atendre a un alumne.

5- A què et dedicaves abans de ser professora?
- A un laboratori de control d’aliments. Al principi em va
agradar, però la monotonia del laboratori em va avorrir, era molt limitat.

6- Qui ha estat l’alumne que més ha influït a la teva professió?
- No, perquè no és com l’institut, és diferent. Tenim molt poc
temps per estar amb els alumnes. Però si em va influir grups de classes de
l’escola de Barcelona, que em van aportar coses molt positives.

7- Com va ser la teva primera classe com a professora? A quina escola o institut?
- En una escola d’adults d’Anglès en el graduat escolar. Estava molt nerviosa perquè alguns eren més grans que jo. Però porto 12 anys ara donant classes i crec que he après moltes coses i com portar-ho.

Entrevista feta per: Adan Blanco, Andrés de Jorge i Mònica Vizeu.

3 comentarios:

  1. Respuestas
    1. Com et fan la pilota pilar jaja
      Adán Blanco

      Eliminar
  2. Molt bé, però llàstima que falta una fotografia o una imatge, que faria l'entrevista més atractiva a primer cop d'ull...

    ResponderEliminar